Szoftver verifikálás, validálás,információbiztonság,technológia fejlesztés, Szoftver verifikálás, validálás,információbiztonság,technológia fejlesztés, Szoftver verifikálás, validálás,információbiztonság,technológia fejlesztés, Szoftver verifikálás, validálás,információbiztonság,technológia fejlesztés, Szoftver verifikálás, validálás,információbiztonság,technológia fejlesztés, , , , , ,

IRC logó csíkjai 1
IRC Informatikai Arculattervező és Tanácsadó Kft.
IRC logó csíkjai 2

Autóipar

Az autóipari beszállítók számára a IATF 16949:2016 szabvány előírja a gyártáshoz, minőségbiztosításhoz alkalmazott szoftverek validálást.

Az új előírás megjelenése azt is jelenti, hogy valamennyi ISO/TS 16949:2009 szerint tanúsított vállalatnak át kell állnia az új IATF 16949:2016 szerinti szabványra 2018. szeptember 14-ig.

Az átállást követő megfelelőséghez az alkalmazott szoftverek minősítését -validálást- is számon kérik majd az auditorok.

A szabvány az alábbiakat írja elő

"7.1.5.2.1 Kalibrálási, verifikálási feljegyzések
A szervezetnek dokumentált folyamattal kell rendelkeznie a kalibrálási/ellenőrzési feljegyzések kezelésére a korábbiakon túl:

A szabványnak velő megfeleltetéséhez szükséges, hogy cégük rendelkezzen az alkalmazott szoftverek minősítésével, megfelelőségével.

A gyártás, minőségbiztosítás során alkalmazott szoftverek minősítése jelenti egyben a szoftverben a tárolt és felhasznált adatoknak a termék felszabadításához szükséges elfogadást is.
AZ ISO 9001:2008 szabvány a minőségirányítás gyakorlat része a szoftverrel rendelkező mérö, vizsgálóberendezések, eszközök kalibrálása, verifikálása, validálása.
Szoftvernek kell tekinteni minden olyan alkalmazást, amely a gyártás, minőségirányítás körébe bevont és annak eredményeit biztosító berendezésben, eszközben megtalálható, vagyis
adatot rögzít,
adatokat tárol,
adatokat megőriz
adatokat feldolgoz, minősít,
adatokat fogad, továbbít,
jelentést készít.

Cégünk nagy gyakorlattal rendelkezik a hazai és nemzetközi szabványokon alapuló szoftver minősítéssel.
Megbízásuk alapján elkészítjük
Egy költség, több projekt megfelelőség.
Integrált megoldás.


Keressen meg bennünket, hogy kötelezettség nélküli ajánlatot adhassunk Önöknek.
Arató István
06 309 629 612
aratoistvan@gmail.com
irc@szoftvervalidalas.hu